Thema 'het vliegveld'.

4 september 2018

Pompom is al een tijdje op vakantie. Om de paar dagen stuurt hij een kaartje, zodat we op de hoogte blijven waar hij is.

HET THEMA:
De komende weken gaan we werken rondom het thema 'het vliegveld'. Pompom is op vakantie en maakt een rondreis. De eerste twee weken is hij in Nederland gebleven en heeft vooral met de auto, bus en trein gereisd. De komende weken gaat hij Europa door, met het vliegtuig.
De kinderen leren wat er op een vliegveld allemaal te doen is en hoe een vakantiereis in z'n werk gaat. Eerst boek je tickets, heb je een paspoort nodig, wat voor bagage neem je allemaal mee, hoe werkt het inchecken en de paspoortcontrole, de bagagecheck, het instappen, vliegen en uitstappen en de bagageband. Dit alles spelen we na in het tussenlokaal. Elke week komt er een nieuw element bij, totdat we uiteindelijk de hele vliegreis naspelen.

LIEDJE:
Ga je mee op reis hier ver vandaan? Pak dan snel je koffer en blijf niet staan.
Si is ja en no is nee, ik ga naar Italië ga je mee?

VERSJE:
Zeg kriebelkrabbelbeestje!
Zeg kriebelkrabbeldier!
Ik weet hoe jij heet.
Jij heet mier.
Je kriebelkrabbelt op mijn teen.
Kriebelt op mijn blote been.
Hé, kriebelkrabbelbeestje!
Hé, waar kruip je heen?
Kruip jij zomaar in mijn broek?
Ga je bij mijn billen op bezoek?

LETTERS:
De komende weken staat de letter P van Pompom centraal. Kinderen mogen van thuis uit spullen meenemen die met deze letter beginnen.
Vanaf maandag 10 september leren de kinderen de letter V van Vliegtuig. Ook daarvan mogen ze spullen meenemen die met deze letter beginnen.

TIPS VOOR THUIS:
- Bespreek met de kinderen wat het thema van school is. Vertel en deel eigen ervaringen over het vliegen.
- Lees je kind dagelijks voor, leuk om de komende tijd boeken over vliegen of reizen voor te lezen.
- Op het prikbord in de gang zie je de kaarten die we van Pompom hebben ontvangen. Kijk er eens samen met je kind naar en bespreek de plaatsen waar hij is geweest. Doordat we de vakantiekaarten van de kinderen gebruiken zal er veel herkenning zijn.