Theatervoorstelling 'De mooiste vis van de zee'

5 september 2018

Op maandag 3 september zijn de kinderen van groep 1 t/m 4 met de bus naar een theatervoorstelling geweest van Dave de strandjutter.

David Vermeulen heeft de kinderen als 'Dave de Strandjutter' kennis laten maken met een echte kunstenaar en laten ervaren dat live beleving van de kunsten voorop staat! Hij nam de kinderen mee in het verhaal over vriendschap.
Tijdens het strandjutten maakt Dave van alles mee. Hij nam de kinderen een dagje mee naar het strand. Zo kwamen de kinderen in contact met Neptunus, de koning van de zee, werden ze uitgenodigd door Isabella de zeemeermin voor een feestje en vonden ze allerlei spullen uit de zee. Een van die spullen was het boek van 'de mooiste vis van de zee'. Die werd voorgelezen door Dave de Strandjutter.
De kinderen kwamen er samen met Dave achter dat het veel leuker is om dingen met je vrienden te delen.
Aan het eind van de voorstelling kreeg elk kind een glitter schubje (want iedereen hoort erbij), wat op school nog meer versierd mag worden. Dit is onderdeel van het gezamenlijk kunstwerk bij De Wieger, waar we later deze maand een bezoekje aan brengen.

Dit alles stond in het teken van het thema van de Kinderboekenweek 2018 'Vriendschap'.