Project WOII groep 7-8

7 oktober 2019

De afgelopen weken is groep 7/8 bezig geweest met een project rondom de Tweede Wereldoorlog.
Lees hier wat we allemaal gedaan hebben.

In het kader van 75 jaar bevrijding werden in Neerkant allerlei activiteiten georganiseerd. Hierbij is ook specifieke aandacht op de jeugd gericht. Voor de leerlingen van groep 7 en groep 8 is een aantrekkelijk en indrukwekkend schoolproject opgezet.

Op 26 augustus is het project gestart met het introduceren van het thema bij het plaatselijke oorlogsmonument. Een week later was het de beurt aan gastspreker Jan Iwanow. Hij vertelde over de oorlogservaringen van zijn ouders. Maandag 9 september stond in het teken van een fietstocht, waarbij belangrijke oorlogsplekken in Neerkant werden bezocht. Een week later wist Wiel Sonnemans de kinderen te boeien door te vertellen over zijn herinneringen aan de oorlog. Op maandag 23 september vond een oorlogsspeurtocht in Neerkant plaats. Hierbij werden door wethouder Schlosser nieuwe straatnaambordjes onthuld die verwijzen naar het oorlogsverleden van Neerkant.

Het schoolproject werd op 30 september afgerond met een bezoek aan het oorlogsmuseum in Overloon en aan de oorlogsbegraafplaats in Mierlo.

De leerlingen waren tijdens dit project erg betrokken en hebben veel geleerd. Momenteel zijn we bezig met het maken van schilderijen over de Tweede Wereldoorlog in verschillende thema's. Deze schilderijen zullen tentoon gesteld worden in het museum in Neerkant.