Spreekbeurt

27 september 2018

Vandaag hebben de kinderen zich in kunnen schrijven voor de spreekbeurt. Zij hebben ook een stappenplan mee naar huis gekregen om ze te helpen bij het maken van een werkstuk en spreekbeurt.

De spreekbeurten zullen plaatsvinden vanaf half november. Ze worden gehouden op maandag- en donderdagmiddag. Vanaf vandaag hebben de kinderen een datum in kunnen plannen, waarop zij hun spreekbeurt willen houden. De kinderen hebben tot de herfstvakantie de tijd om een onderwerp te bedenken en in te vullen. De keuze van het onderwerp gaat in overleg met de leerkracht. Mochten ze het moeilijk vinden om een onderwerp te kiezen, dan kunnen zij kiezen uit een lijst met onderwerpen.

Vanaf dit schooljaar hebben wij voor de groepen 5 t/m 8 een nieuw stappenplan voor de spreekbeurt. Er zit een opbouw in van moeilijkheid en hoeveelheid. De kinderen van groep 6 t/m 8 hebben vandaag het stappenplan mee naar huis gekregen. Hieronder is het stappenplan ook te downloaden.

De kinderen van groep 5 zullen na de kerstvakantie starten met de spreekbeurt.