Informatie voortgezet onderwijs

29 september 2020

Beste ouders van groep 8.

Hieronder vindt u alle informatie over informatieavonden, open dagen enzovoorts, die wij krijgen vanuit het voortgezet onderwijs in deze regio. Kijk op de website van de betreffende school voor meer informatie.

Dit bericht wordt steeds aangevuld als er nieuwe informatie komt, dus hou dit a.u.b. goed in de gaten.

In de afgelopen weken heeft u via online bijeenkomsten kunnen kennismaken met de scholen voor voortgezet onderwijs in Deurne. Deze online bijeenkomsten zijn nu op youtube nog te zien. Onderstaand treffen jullie de linkjes aan:

Link voorlichting Alfrinkcollege groep 8: https://youtu.be/PYWzXtp0GZM

Link voorlichting Hub van Doornecollege groep 8: https://youtu.be/LP9KxsSPyrY

Link voorlichting Peellandcollege groep 8: https://www.youtube.com/watch?v=BEQZMHPi3xw&feature=youtu.be

Link voorlichting Sprongcollege groep 8: https://youtu.be/2ADfLwDHtcI

Er zijn ook nieuwe sfeerfilmpjes van de deelscholen:

Sfeervideo Alfrinkcollege: https://youtu.be/qGuaSmBXprY

Sfeervideo Hub van Doornecollege: https://youtu.be/clGOFg3uJs0

Sfeervideo Peellandcollege: https://youtu.be/2xw2mEyW2b4

Sfeervideo Sprongcollege: https://youtu.be/6JmEJsqG8GI

 

29 oktober 2020
19.30 uur: Digitale informatieavond groep 7/8 van het Willibrord gymnasium te Deurne.

November en december 2020
Informatie- en kennismakingsmomenten voor openbaar voortgezet Agora onderwijs in Panningen (dit is een nieuwe vorm van voortgezet onderwijs in de regio). Inschrijven voor informatie- en kennismakingsmomenten met Agora Onderwijs bij Buurtcollege Maas en Peel kan via deze informatie-vragenlijst.

4 november 2020
Expeditie: lessen voor kinderen die eventueel volgend schooljaar naar het Willibrord in Deurne gaan. Aanmelden hiervoor kan via deze link naar de website van het Willibrord-gymnasium Deurne.

7 november 2020
Digitale open dag Citaverde College te Horst > in verband met de aangescherpte maatregelen rondom corona, wordt er op 7 november een digitale open dag via een  livestream gehouden voor eventuele nieuwe leerlingen. Kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden via de website www.citaverde.nl. Vóór 7 november wordt de link voor de livestream dan toegestuurd. Meer informatie is ook te vinden op www.citaverde.nl/kennismakenvmbohorst.
Mochten jullie het leuk vinden om deze terug te kijken, dat kan dit via de site: www.citaverde.nl/kennismakenvmbo .

8 november 2020
Open dag De Rooi Pannen. Gezien de laatste ontwikkelingen zal deze volledig online gehouden worden. Verdere informatie hierover en aanmelden hiervoor kan via de website www.derooipannen.nl.

Maandag 23 en dinsdag 24 november 2020
Online informatieavonden van het Bouwens van der Boijecollege te Panningen (zie www.hetbouwens.nl).

23 november 2020
Algemene online kennismaking groep 8 (i.p.v. info-avonden).

25 november en 2 en 9 december 2020
Proeflessen voor leerlingen van groep 8 (op inschrijving: zie folder).

18 en 24 november 2020
Online informatie-avonden De Rooi Pannen. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website www.derooipannen.nl.

2 december 2020
Expeditie: lessen voor kinderen die eventueel volgend schooljaar naar het Willibrord in Deurne gaan. Aanmelden hiervoor kan via deze link naar de website van het Willibrord-gymnasium Deurne.

7 december 2020, 19.00 uur
Wilt u meer weten over het gymnasium, technasium, tweetalig onderwijs, vwo-havo en havo-kansklas op het Varendock College? Op maandagavond 7 december 2020 organiseren we hierover een online informatieavond voor ouders van leerlingen van groep 7 en 8. Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

9 december 2020, 19.00 uur
Wilt u meer weten over mavo, vmbo en praktijkonderwijs op het Varendonck College? De online informatieavond voor ouders van leerlingen in groep 7 en 8 vindt plaats op woensdagavond 9 december 2020. Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden. 

Masterclasses Varendonck College voor leerlingen groep 8
Voor leerlingen in groep 8 organiseren we 9 december, 27 januari en 10 februari de masterclasses. De leerlingen kunnen op drie woensdagmiddagen een leuke masterclass volgen over een interessant onderwerp of vak. Bijvoorbeeld science, filosofie, wiskunde, muziek, techniek, sport en beweging, Frans, beeldende vormgeving, Engels en nog veel meer. De masterclasses zijn bedoeld voor leerlingen uit groep 8. Meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden vindt u hier

10 december 2020
19.30 uur: Digitale informatieavond groep 7/8 van het Willibrord gymnasium te Deurne.

Januari 2021
KIK-dagen (Kom In de Klas) bij het Citaverde college te Horst. Voor meer informatie voor de KIK (Kom in de Klas) kijk op https://www.citaverde.nl/vmbo/locaties/horst/kennismaken.

6 januari 2021
Expeditie: lessen voor kinderen die eventueel volgend schooljaar naar het Willibrord in Deurne gaan. Aanmelden hiervoor kan via deze link naar de website van het Willibrord-gymnasium Deurne.

13 januari 2021
19.30 uur: Willibrord en onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen van het Willibrord gymnasium te Deurne.

17 januari 2021
Open dag De Rooi Pannen. Aanmelden hiervoor kan via de website www.derooipannen.nl.

30 januari 2021
Open dag Citaverde College te Horst > er wordt met tijdsloten gewerkt om zoveel mogelijk leerlingen op een veilige manier te kunnen ontvangen en hiervoor is aanmelden verplicht.

31 januari 2021
Kijkdag scholen IVO Deurne

8 februari 2021
19.30 uur: Informatieavond groep 7/8 van het Willibrord gymnasium te Deurne.

10 februari 2021
Proeflessen algemeen IVO Deurne

11 en 25 februari 2021
Belevingsmiddagen voor groep 8 op het Bouwens van der Boijecollege te Panningen (zie www.hetbouwens.nl voor meer informatie en aanmelden)

8 t/m 12 maart 2021
Aanmelding voor een school voor voortgezet onderwijs in de regio.

14 april 2021
Meeloopmiddag voor leerlingen van groep 7 op de scholen van IVO Deurne.

9 juni 2021
14.00 uur: Instuifmiddag toekomstige 1e klassers van het Willibrord gymnasium te Deurne.

23 juni 2021
Kennismakingsmiddag op de scholen van IVO Deurne.

Bericht vanuit het Varendonck College te Asten en Someren:
Beste ouder,
Wij werken graag samen aan de overstap naar het voortgezet onderwijs voor uw zoon of dochter. En om de leerlingen hierin ervaring op te laten doen, hebben wij een aantal kennismakingsactiviteiten georganiseerd waardoor we leerlingen kunnen verwelkomen op het Varendonck College! De Experience Day voor groep 8 is één van deze leuke kennismakingsactiviteiten. Het is dit jaar (i.v.m. de RIVM-maatregelen) niet langer een gehele schooldag, maar alleen een ochtend. Daarnaast komen er komen maar een beperkt aantal leerlingen tegelijkertijd. De ochtend start om 8.45 uur en het duurt tot 12.00 uur. Op de locatie Someren komen leerlingen met een vmbo-advies (basis/kader/tg) een ochtend meelopen. Op de locatie Asten komen leerlingen met een vmbo/havo-advies, een havo-advies, havo/vwo-advies of vwo-advies. Op deze manier blijven de aantallen beheersbaar en kunnen we een mooi, kwalitatief programma samenstellen dat aansluit bij het niveau van de leerlingen. Zo ervaren leerlingen het beste hoe het onderwijs op het Varendonck College eruitziet. De Experience Days zijn gepland op donderdag 19 november en indien nodig i.v.m. het aantal inschrijvingen ook op donderdag 26 november. U kunt uw kind hiervoor inschrijven middels deze link. Wilt u vervolgens ook op de basisschool aangeven dat uw kind de Experience Day gaat volgen, zodat de basisschool op de hoogte is dat uw kind dan afwezig is? We zien er naar uit om uw kinderen in november te ontmoeten! Voor informatie over de overige kennismakingsactiviteiten zoals de toffe Masterclasses en de Open Dag verwijs ik u naar de ‘kennismakingskalender’ en naar de informatie op de website voor groep 8.
Met vriendelijke groeten,
Esther van Melis,                                                    Katja Storm 
Afdelingsleider vmbo onderbouw,                           Afdelingsleider leerjaar 1 & 2 vwo/havo  
Locatie Someren                                                     Locatie Asten
e.v.melis@varendonck.nl                                        k.storm@varendonck.nl

Helicon Eindhoven
Helicon Eindhoven biedt alle leerwegen in het VMBO aan. Kinderen kunnen hier terecht voor VMBO B (basis), VMBO K (kader) en VMBO T/G. Na dit VMBO kunnen de kinderen gewoon naar alle richtingen in het mbo. Voor meer informatie zie www.helicon.nl.

Terug naar overzicht