Informatie voortgezet onderwijs

29 september 2020

Beste ouders van groep 8.

Hieronder vindt u alle informatie over informatieavonden, open dagen enzovoorts, die wij krijgen vanuit het voortgezet onderwijs in deze regio. Kijk op de website van de betreffende school voor meer informatie.

Dit bericht wordt steeds aangevuld als er nieuwe informatie komt, dus hou dit a.u.b. goed in de gaten.

29 oktober 2020
19.30 uur: Digitale informatieavond groep 7/8 van het Willibrord gymnasium te Deurne.

7 november 2020
Open dag Citaverde College te Horst > er wordt met tijdsloten gewerkt om zoveel mogelijk leerlingen op een veilige manier te kunnen ontvangen en hiervoor is aanmelden verplicht.

8 november 2020
Open dag De Rooi Pannen. Aanmelden hiervoor kan via de website www.derooipannen.nl

18 en 24 november
Online informatie-avonden De Rooi Pannen. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website www.derooipannen.nl

10 december 2020

Januari 2021
KIK-dagen (Kom In de Klas) bij het Citaverde college te Horst.

13 januari 2021
19.30 uur: Willibrord en onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen van het Willibrord gymnasium te Deurne.

17 januari 2021

30 januari 2021

8 februari 2021
19.30 uur: Informatieavond groep 7/8 van het Willibrord gymnasium te Deurne.

9 juni 2021
14.00 uur: Instuifmiddag toekomstige 1e klassers van het Willibrord gymnasium te Deurne.

Bericht vanuit het Varendonck College te Asten en Someren:
Beste ouder,
Wij werken graag samen aan de overstap naar het voortgezet onderwijs voor uw zoon of dochter. En om de leerlingen hierin ervaring op te laten doen, hebben wij een aantal kennismakingsactiviteiten georganiseerd waardoor we leerlingen kunnen verwelkomen op het Varendonck College! De Experience Day voor groep 8 is één van deze leuke kennismakingsactiviteiten. Het is dit jaar (i.v.m. de RIVM-maatregelen) niet langer een gehele schooldag, maar alleen een ochtend. Daarnaast komen er komen maar een beperkt aantal leerlingen tegelijkertijd. De ochtend start om 8.45 uur en het duurt tot 12.00 uur. Op de locatie Someren komen leerlingen met een vmbo-advies (basis/kader/tg) een ochtend meelopen. Op de locatie Asten komen leerlingen met een vmbo/havo-advies, een havo-advies, havo/vwo-advies of vwo-advies. Op deze manier blijven de aantallen beheersbaar en kunnen we een mooi, kwalitatief programma samenstellen dat aansluit bij het niveau van de leerlingen. Zo ervaren leerlingen het beste hoe het onderwijs op het Varendonck College eruitziet. De Experience Days zijn gepland op donderdag 19 november en indien nodig i.v.m. het aantal inschrijvingen ook op donderdag 26 november. U kunt uw kind hiervoor inschrijven middels deze link. Wilt u vervolgens ook op de basisschool aangeven dat uw kind de Experience Day gaat volgen, zodat de basisschool op de hoogte is dat uw kind dan afwezig is? We zien er naar uit om uw kinderen in november te ontmoeten! Voor informatie over de overige kennismakingsactiviteiten zoals de toffe Masterclasses en de Open Dag verwijs ik u naar de ‘kennismakingskalender’ en naar de informatie op de website voor groep 8.
Met vriendelijke groeten,
Esther van Melis,                                                    Katja Storm
Afdelingsleider vmbo onderbouw,                           Afdelingsleider leerjaar 1 & 2 vwo/havo
Locatie Someren                                                     Locatie Asten