maandpraat

4 juli 2019

Beste ouders en verzorgers van basisschool St. Willibrordus,

Het zit er alweer bijna op, schooljaar 2018-2019! Ik kan me nog herinneren dat ik hier binnenstapte en kennis maakte met de leerkrachten van dit hardwerkende team. Ik heb toen ook al wat ouders en kinderen gezien, want die zaten gezellig op het terras bij de kermis die middag. Inmiddels is de kermis van dit jaar alweer in volle gang, een gek idee!

We hebben samen een mooi jaar achter de rug. Allereerst zijn we aan de slag gegaan met groepsdoorbrekend werken in de middagen. Vol enthousiasme zijn leerkrachten en kinderen in aansprekende thema’s gedoken en hebben ze samengewerkt aan allerlei opdrachten. En hoeveel ouders en andere deskundigen hebben we mogen verwelkomen in onze school? Zij hebben de thema’s nog meer inhoud gegeven! Volgend schooljaar gaan we groepsdoorbrekend werken toepassen op het kernvak technisch lezen. Ik vertel jullie er meer over op de informatieavond.

Ook zag ik regelmatig groepen kinderen buiten “spelen” met ballen, hoepels, stoepkrijt of speelkaarten. Maar ondertussen oefenden ze spellingcategorieën of tafels van vermenigvuldiging, vaak zonder dat ze het in de gaten hadden. Mooi dat er op onze school ook op deze manier geleerd kan worden.

Het afgelopen jaar zijn ook IB-er Kim en administratief medewerker/conciërge Irma gestart. Terwijl juf Kim zich razendsnel de kinderen én de gewoontes op school eigen maakte, nam Irma ons vanaf dag 1 erg veel werk uit handen. Het is fijn dat het basisonderwijs extra werkdrukgelden gaat ontvangen komend schooljaar, want dat zorgt ervoor dat Irma kan blijven, dat Kim extra IB-tijd heeft én iedere week een dag een leerkracht over kan nemen. Dat gaat een heleboel werkdruk schelen, verwachten we.

Maar dat is nog niet alles. Juf Thea zal volgend jaar een dag in de week aan de slag gaan als ‘Event Manager’: ze zal alle schoolbrede activiteiten gaan organiseren, bv. rond Sinterklaas of Kerst. Ook dat gaat er natuurlijk voor zorgen dat de leerkrachten meer tijd overhouden voor hun klassentaken. Succes met je nieuwe taak, Thea!

We gaan ons komend schooljaar laten trainen op het gebied van didactische strategieën en samenwerkend leren. Onder begeleiding van deskundige Jolanda Hodzelmans nemen we onze lessen flink onder de loep en zorgen we ervoor dat onze onderwijskwaliteit nóg beter wordt. Juf Marjolein is deskundig op het gebied van samenwerkend leren en zal ons op dat gebied bijscholen. Schooljaar 2019-2020 wordt er dus niet alleen geleerd door de kinderen, maar zeker ook door het team!

De laatste weken is het genieten geblazen: van waterspellen op het plein, van het schoolreisje, van een prachtige eindmusical van groep 8 en een gezellig schoolkamp. De laatste dagen zijn we vooral druk aan het poetsen, afsluiten en voorbereiden: dat hoort erbij in het onderwijs. We zijn moe, maar voldaan en heel tevreden! Hopelijk geldt dat voor de kinderen ook.

Vanaf deze plaats wens ik u allemaal een welverdiende zomervakantie toe. Geniet van de rust, de ontspanning en de tijd voor elkaar. Ik hoop u en de kinderen weer allemaal terug te zien op maandag 19 augustus!

Namens het hele team van basisschool St. Willibrordus,

Marieke Fourkioti, directeur